Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magas kortizolszint betegségeket és halált okozhat
  2020-06-01 23:02:24, hétfő
 
  A stressz nem mindig jelent veszélyt a szervezetünkre. Bizonyos esetekben és helyzetekben szükségünk van némi stresszre, hogy teljesíteni tudjunk. Azonban a stresszállapot állandósulhat, ami viszont már káros következményeket vonhat maga után. Stresszhelyzetben a szervezet ugyanis folyamatosan egy hormont, kortizolt termel. A kortizolszint krónikusan megemelkedhet, amely nemcsak súlyos betegségeket generálhat, hanem akár a stresszes személy halálát is okozhatja. Szerencsére azonban vannak olyan természetes technikák és módszerek, amelyek segíthetnek a kortizolszint csökkentésében.

A kortizolszint növekedése felgyorsítja a szervezetben az öregedési folyamatokat, ugyanis a kortizol lerövidíti a telomereket, az úgynevezett ,,sapkákat" a kromoszómák végein. A rövidebb telomerek pedig rövidebb élettartamot jelentenek.

A kutatások azt mutatják, hogy a krónikusan megemelkedett kortizolszint megemeli a halálozási kockázatok esélyeit. A kutatók azt állítják, hogy a magasabb kortizolszinttel rendelkező nők nyolcvankét százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg, mint azok, akiknek a szervezetében a kortizol a normál tartományban mozog. Férfiaknál ez az arány hatvanhárom százalék.

A magas kortizolszint egy stresszhelyzetet alakít ki a szív számára, amely a szív- és érrendszeri megbetegedésből eredő halálozási kockázatokat növeli meg, mégpedig az ötszörösére. Még azoknál is, akiknek korábban nem volt semmilyen szív- és érrendszeri betegsége.

A megemelkedett kortizolszint nemcsak a szívre és az érrendszerre hat károsan, hanem oka lehet a cukorbetegség, a metabolikus szindróma, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, a depresszió és az idegrendszeri megbetegedések, legfőképpen az Alzheimer-kór kialakulásának.

Az elhízás kockázata is megemelkedik, hiszen a kortizol tehető felelőssé a stresszhelyzetben kialakuló étvágyért, de a túlzott hasi zsír termeléséért is, miközben az izom- és a csonttömeget csökkenti.

A magasabb kortizolszint még a kognitív funkciók elvesztésével is összefüggésbe hozható, hiszen a felesleges mennyiségű kortizol a hippokampusz zsugorodását idézheti elő.

Nyilvánvaló, hogy a stressz csökkentése alapvető fontosságú, hogy a kortizolszint is lecsökkenjen. A rózsagyökér egy olyan adaptogén gyógynövény, amely sokat segíthet a kortizolszint csökkentésében. Emellett fokozza az immunrendszer működését, javítja a hangulatot és segít a szorongás és a depresszió enyhítésében.

A licsi gyümölcs és a zöld tea kombináció szintén képes lecsökkenteni ennek a hormonnak a szintjét. A licsi olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek csökkenteni képesek az oxidatív stresszt és ezáltal a kortizol is csökkeni tud. A zöld tea plusz polifenolokkal támogatja meg a csökkenési folyamatot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: következményeket, kortizolszinttel, stresszhelyzetet, valószínűséggel, megbetegedésből, csökkentésében, polifenolokkal, stresszállapot, megbetegedések, szervezetünkre, kialakulásának, megemelkedett, immunrendszer, kortizolszint, polifenolokat, szervezetében, lecsökkenteni, cukorbetegség, idegrendszeri, vércukorszint, elvesztésével, állandósulhat, összefüggésbe, megemelkedhet, felgyorsítja, folyamatokat, lecsökkenjen, betegségeket, tartományban, szervezetben, enyhítésében, élettartamot, érrendszerre, zsugorodását, helyzetekben, csonttömeget, stresszállapot állandósulhat, szervezet ugyanis, kortizolszint krónikusan, stresszes személy, kortizolszint csökkentésében, kortizolszint növekedése, öregedési folyamatokat, kortizol lerövidíti, úgynevezett „, kromoszómák végein, rövidebb telomerek, krónikusan megemelkedett, halálozási kockázatok, magasabb kortizolszinttel, normál tartományban, arány hatvanhárom,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Alázat  Egy lelki imádság  Még csak most kezdődik a nap  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mi lenne ha  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png cica  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png virág  Nem méltó hozzád  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Reggel van  Kerüld el az evangélium örömén...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Popper Péter szavai  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Még csak most kezdődik a nap  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Akarat  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  A Megváltó szolgálatában  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete István - Akác  Bertolt Brecht -től idézet  Irgalom és ítélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Kaffka_Margit  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Csak a fogyatkozás látható  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png nő  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Nevem  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem 
Bejegyzés Címkék
stresszállapot állandósulhat, szervezet ugyanis, kortizolszint krónikusan, stresszes személy, kortizolszint csökkentésében, kortizolszint növekedése, öregedési folyamatokat, kortizol lerövidíti, úgynevezett &#8222, kromoszómák végein, rövidebb telomerek, krónikusan megemelkedett, halálozási kockázatok, magasabb kortizolszinttel, normál tartományban, arány hatvanhárom, magas kortizolszint, stresszhelyzetet alakít, szív számára, megemelkedett kortizolszint, metabolikus szindróma, magas vérnyomás, magas vércukorszint, idegrendszeri megbetegedések, elhízás kockázata, kortizol tehető, stresszhelyzetben kialakuló, túlzott hasi, csonttömeget csökkenti, magasabb kortizolszint, kognitív funkciók, felesleges mennyiségű, hippokampusz zsugorodását, stressz csökkentése, olyan adaptogén, immunrendszer működését, depresszió enyhítésében, licsi gyümölcs, licsi olyan, oxidatív stresszt, csökkenési folyamatot, következményeket, kortizolszinttel, stresszhelyzetet, valószínűséggel, megbetegedésből, csökkentésében, polifenolokkal, stresszállapot, megbetegedések, szervezetünkre, kialakulásának, megemelkedett, immunrendszer, kortizolszint, polifenolokat, szervezetében, lecsökkenteni, cukorbetegség, idegrendszeri, vércukorszint, elvesztésével, állandósulhat, összefüggésbe, megemelkedhet, felgyorsítja, folyamatokat, lecsökkenjen, betegségeket, tartományban, szervezetben, enyhítésében, élettartamot, érrendszerre, zsugorodását, helyzetekben, csonttömeget, megemelkedik, termeléséért, folyamatosan, hippokampusz, kockázatokat, teljesíteni, segíthetnek, telomereket, metabolikus, érrendszeri, csökkenteni, rózsagyökér, legfőképpen, kromoszómák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.